Mád több évszázada ápolja borászati hagyományait, valamint őrzi különleges építészeti örökségét és helyi tradícióit.

A település a Tokaji borvidék egyik gyöngyszeme – ahogyan Priorat Katalóniában, Pomerol Bordeaux-ban, Bolgheri Toscanában, vagy éppen Napa Kaliforniában, kiemelkedő színvonalú borvidék fantasztikus adottságokkal: így emelkedik ki Mád is ezen a borvidéken, egyedi turisztikai és gasztronómiai szolgáltatásaival.

Az itt működő Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület amellett, hogy a község természeti értékeit, a táj adottságait védi, azért dolgozik, hogy a mádi bort mint önálló fogalmat megteremtse és megalapozza annak piaci érvényesülését:

  • Mád saját palackkal is rendelkezik – e tekintetben is csatlakozott a világ legnagyobb borvidékeihez, köztük a bordeaux-ihoz, a rajnaihoz, a burgundiaihoz és a champaigne-ihoz.
  • A Mád Wine borászatban úgynevezett település-szintű borok is készülnek, a mádi kistermelőktől vásárolt szőlőből: a magas minőségi követelményeknek mindig megfelelő Mád Furmint, a Mád Hárslevelű és a Mád Késői szüret.
  • Elsőként a Mád Furmintot palackozták, melyet a nívós The Wine Merchant nevű angol bormagazin 2013 legjobb 50 bora közé is választott.

Az eddigi sikereknek köszönhetően a borászati és pincekultúrájáról híres települést már a világ számos pontján ismerik, így Mád egyre közelebb kerül célja eléréséhez, hogy nemzetközi léptékben is egy modern, egyúttal a térség hagyományos értékeire építő gasztronómiai és turisztikai központtá váljon.