Letölthető térkép PDF formátumban.

Grillház

Ízletes húsok, minőségi borok, valódi török hangulat a parázsasztal mellett… Ez vár kedves leendő vendégeinkre az országban egyedülálló grillházunkban, mely a Mádi Udvarházban, hotelünktől mindössze 2 perc sétára található. A zamatos ételek elkészítéséhez hozzájárul a törökmogyoró héjon történő grillezés. Legyen szó baráti vagy családi összejövetelről, kötetlen hangulatú céges vacsoráról, a Grillház egy tökéletes választás mindazok számára, akik egyedi gasztronómiai élményekre vágynak.

3D virtuális séta

Aszúház

Szintén a Mádi Udvarház egyik ékköve Aszúházunk. A három szintes, hegyaljai borvidéket bemutató interaktív kiállítótérrel is rendelkező teljesen akadálymentesített épület méltó helyszínt biztosít nagyobb létszámú rendezvények, szakmai borkóstolók, családi összejövetelek, esküvők számára.

3D virtuális séta

Mádi zsinagóga

A település zsinagógája 1785-ben, késő-barokk stílusban épült, és Magyarország egyik legrégebbi zsinagógájának számít. Borkereskedő és –termelő zsidó családok építették fel. Az ezredfordulóra az épület állapota vészesen leromlott, ám a New York-i World Monuments Fund Jewish Heritage Grant programjának kezdeményezésére 2000-ben megkezdték a zsinagóga rekonstrukcióját. A felújított épületet 2004-ben adtak át.

Római katolikus templom

Mád ma is fennálló római katolikus temploma 1521-26-ban épült, eredetileg csak egy magányos őrtorony volt, később épült hozzá templom is. A bejárat feletti kőtáblába vésett évszám szerint feltételezhetően 1653-ban szentelték fel a Szent Háromság tiszteletére.

Református templom

A református templomot az 1800-as évek elején építették fel, klasszicizáló késő barokk stílusban. A község öröme azonban csak néhány évig állhatott, hiszen 1852-ben leégett, majd 1857-re sikerült újjáépíteni. Az 1980-as években külső homlokzatát felújították, tornyát kijavították és átfestették. A 400 férőhelyes, műemlék jellegű templom tornya 28m magas, melyben 2 harang szól.

Rákóczi-Aspremont kastély

A mádi főutcát díszítő, barokk stílben pompázó Rákóczi-Aspremont kúria eredetileg valószínűleg a XVI-XVII. században épült, ekkor még egy egyszintes, egyszerűbb gazdasági épületként funkcionált. Végül főúri kúriává nőtte ki magát és Rákóczi Juliannának és férjének, Aspremont Ferdinánd Gobert grófnak köszönhetően érte el mai formáját az 1700-as évek elejére. Ma a Barta pincének ad otthont, amely műemlékvédelmi szempontok figyelembe vételével újította fel az épületet –  így a Rákócziak mádi kastélya ismét régi pompájában ragyog.