Mád Község Önkormányzata

Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület
A Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület amellett, hogy a község természeti értékeit, a táj adottságait védi, azért dolgozik, hogy a mádi bort mint önálló fogalmat megteremtse és megalapozza annak piaci érvényesülését. Biztosítja az Egyesület tagjai által termelt borok minőségét és ezek eredetvédelmével foglalkozik a saját maga által megalkotott követelményrendszernek eleget téve.

Balassa Bor

A Balassa Pincészet 2005-ben zárta le első palackját és azóta is fontosnak tartja, hogy minden évjáratban csak annyi bort készítsen, amennyi abban az évben tökéletes lehet. A sorszámozott palackokba alapvetően száraz borok, megfelelő évjáratokban pedig késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült borok, borkülönlegességek kerülnek.

Szepsy Pince

A Szepsy család az 1500-as évektől termel borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A pincészet központja Mádon van, de ezen kívül még 6 településen van jelen, összesen 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik. Évente átlagosan 38000 palack szárazbor, 7000 palack aszú és 12000 szamorodni típusú bort készítenek.

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

2009-ben alakult Mádon abból a célból, hogy a mádi és a Mád környéki dűlőkről egyedi, a termőhelyet hűen bemutató borokat készítsen. A pincészet jelenleg 25 hektár saját területtel rendelkezik, melynek jelentős része első osztályú dűlő. Jelenleg 17 országban van a piacon boraival. Ezeket elsősorban csúcsgasztronómiában és minőség iránt elkötelezett borkereskedésekben találhatják meg a borkedvelők. Európán kívül az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és távol-keleti országokban kaphatók a pincészet borai.

Mádi Kúria Hotel

Az elegáns épület nemcsak szállodaként, hanem rendezvényközpontként is működik. Mád központjában találjuk. Étteremmel, szaunával és pince-borozóval is rendelkezik. 1907-ben épült, eredeti elegáns megjelenését megőrizve 2005-ben újították fel a kastélyszállót.