Aszúház

A mádi Aszúház interaktív borászati tárlattal vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Az aszútörténelem egy modern kiállítás keretében elevenedik meg a borászat és a tokaji borok rajongói számára. Az ország egyik legizgalmasabb múzeumi tárlatán a design, a médiaművészet és a gasztronómia találkozik, melynek keretében Tokaj-Hegyalja örökségét és történetét is megismerhetik az ide látogatók.

Első Mádi Borház és kalandos dűlőtúrák

Az Első Mádi Borház igyekszik méltó környezetben bemutatni a mádi borászok munkáját és annak esszenciáját. 13 helyi pincészet bora kóstolható meg itt, melyeket többek között kiváló mádi sajtkülönlegességek, valamint sonkatálak kísérnek. A Borház dűlőtúrák kiindulópontja is, a Gusteau Kulináris Élményműhely és a Szent Tamás Pincészet szervezésében. A bortételeket bemutató kalandozás során a legszebb és legrégibb mádi dűlők között lehet barangolni, ahol a Szent Tamás Pincészet borai autentikus környezetben, szakszerű bemutatást követően kóstolhatóak meg.

Percze Élményközpont

A Sport-és Turisztikai Központ Tokaj-Hegyalja egyik kiemelt turisztikai szigete, egy izgalmas sportközpont a régió szívében, Mádon. Kiemelkedő kikapcsolódási- és sportlehetőségek várják az ide utazókat, a vendéglátóegységhez tartozó egyedi hangulatú bisztróban pedig háztáji különlegességek, elérhető áron. A Központ Mád azon pontja, ahol a borturizmus, az egyedi gasztronómiai világok és a sportturizmus találkozik.

Mádi zsinagóga

A település zsinagógája 1785-ben, késő-barokk stílusban épült, és Magyarország egyik legrégebbi zsinagógájának számít. Borkereskedő és –termelő zsidó családok építették fel. Az ezredfordulóra az épület állapota vészesen leromlott, ám a New York-i World Monuments Fund Jewish Heritage Grant programjának kezdeményezésére 2000-ben megkezdték a zsinagóga rekonstrukcióját. A felújított épületet 2004-ben adtak át.

Római katolikus templom

Mád ma is fennálló római katolikus temploma 1521-26-ban épült, eredetileg csak egy magányos őrtorony volt, később épült hozzá templom is. A bejárat feletti kőtáblába vésett évszám szerint feltételezhetően 1653-ban szentelték fel a Szent Háromság tiszteletére.

Református templom

A református templomot az 1800-as évek elején építették fel, klasszicizáló késő barokk stílusban. A község öröme azonban csak néhány évig állhatott, hiszen 1852-ben leégett, majd 1857-re sikerült újjáépíteni. Az 1980-as években külső homlokzatát felújították, tornyát kijavították és átfestették. A 400 férőhelyes, műemlék jellegű templom tornya 28m magas, melyben 2 harang szól.

Rákóczi-Aspremont kastély

A mádi főutcát díszítő, barokk stílben pompázó Rákóczi-Aspremont kúria eredetileg valószínűleg a XVI-XVII. században épült, ekkor még egy egyszintes, egyszerűbb gazdasági épületként funkcionált. Végül főúri kúriává nőtte ki magát és Rákóczi Juliannának és férjének, Aspremont Ferdinánd Gobert grófnak köszönhetően érte el mai formáját az 1700-as évek elejére. Ma a Barta pincének ad otthont, amely műemlékvédelmi szempontok figyelembe vételével újította fel az épületet –  így a Rákócziak mádi kastélya ismét régi pompájában ragyog.